(fi) Ensimmäiset vuoden 2019 Musica nova Helsinki -festivaalin konsertit julkaistu

Sorry, this entry is only available in Finnish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Helsingin kaupunginorkesteri, Peter Rundel, Katia Labèque, Marielle Labèque
1.2.2019 klo 19.00
Musiikkitalo, Konserttisali

Helsingin kaupunginorkesteri ja pianoduo Katia ja Marielle Labèque esittävät Novan avajaisiltana uutta ja upeaa musiikkia. The National -yhtyeen kitaristi Bryce Dessner on säveltänyt pianokonserttonsa illan solistikaksikolle. Ensimmäistä kertaa Suomessa kuullaan myös Metacosmos, tilausteos New York Philharmonicille sekä rytmikäs De Snelheid. Jay Schwartzin Delta huipentaa illan.

Lue lisää »

 

Violences
6.2.2019 – 9.2.2019
Suomen Kansallisooppera, Alminsali

Miten väkivalta syntyy ja mihin se voi johtaa? Violences on ravisteleva kantaesitys, joka yhdistää ensi kertaa kaksi rikasta teosta. Ne ovat Hans Werner Henzen musiikki elokuvaan Katharina Blum ja Juha T. Koskisen musiikkiteatteriteos Ophelia/Tiefsee, joka perustuu useaan Ofelia-tekstiin. Ohjaaja Aleksi Barrièren ja kapellimestari Clément Mao-Takacsin johtaman musiikkiteatteriryhmä La Chambre aux échosin esitys antaa uusia tapoja kertoa tarinoita, joista perinteisesti vaikenemme.

Lue lisää »

 

Tapiola Sinfonietta, Baldur Brönnimann, Bryce Dessner
7.2.2019 klo 19.00
Espoon kulttuurikeskus

Tapiola Sinfoniettan Musica nova –konsertissa uusinta uutta ovat kitaristi-säveltäjä Bryce Dessnerin tuore Wires (2016) ja Teosto-palkitun Antti Auvisen videoiden tehostama kantaesitys. Uuden musiikin omaperäisen mestarin Morton Feldmanin For Samuel Beckett (1987) maalaa hiljaisia ja staattisia sävelpintoja.

Lue lisää »

 

Radion sinfoniaorkesteri, André de Ridder, Pekka Kuusisto
8.2.2019 klo 19.00
Musiikkitalo, Konserttisali

Taidemusiikin nouseva suurmaa Islanti on esillä Radion sinfoniaorkesterin Nova-konsertissa. Viulistit kautta maailman jonottavat soittamaan Daníel Bjarnasonin viulukonserttoa – nyt sen esittää Pekka Kuusisto, jolle Bjarnason teoksen sävelsi. Konsertissa kuullaan myös proge-taustaisen Tyondai Braxtonin massiivinen, sähköinen TELEKINESIS.

Lue lisää »

 

Musica nova Helsinki -festivaalia vietetään 1.–10.2.2019