Black Box Music

Kuva: Daniel Pufe

Tapahtuman esittely

Ennakkotiedoista poiketen konsertti lähetetään suorana striiminä. Tallenne on katsottavissa toistaiseksi. Järjestäjät ovat yhteydessä kaikkiin lipun ostaneisiin. Konserttiin lippuja ostaneiden pyydetään palauttamaan liput täällä.

Kamariorkesteri Avanti! esittää Simon Steen-Andersenin kulttimainetta nauttivan Black Box Music -monimediateoksen. Avausteoksena on Clara Iannottan sävellys Limun. Tanskalainen Steen-Andersen ja italialainen Iannotta kuuluvat sukupolvensa palkituimpiin säveltäjiin. Huilistina uransa aloittanut Clara Iannotta on kiinnostunut epätavallisista äänistä ja soittotavoista. Avantin Musica novaan tuoma Limun viululle, alttoviululle ja kahdelle nuottilehdenkääntäjälle on hyvä esimerkki Iannotan omaperäisestä otteesta soivaan ääneen. Teoksessa viulu ja alttoviulu ovat säveltäjän mukaan ”kuin luistelijoita betonikulhossa”.

Musica novan 2021 residenssisäveltäjä Simon Steen-Andersenin teoksissa soitinmusiikkiin voi liittyä elektronista äänen muokkausta, videoita, koreografisia elementtejä, multimediaa ja installaatioita. Vuonna 2014 Pohjoismaiden musiikkineuvosto antoi palkintonsa Black Box Musicille (2012), joka on Steen-Andersenin teoksista tunnetuimpia. Siinä nukketeatterimaisen esiripun takaa ilmestyvät videoidut kädet johtavat 15 muusikon liveorkesteria, joka on levitetty yleisön ympärille.

Ohjelma:
Clara Iannotta: Limun
Simon Steen-Andersen: Black Box Music

Esiintyjät:
Black Box: Håkon Stene
Äänisuunnittelu: Simon Steen-Andersen
Kamariorkesteri Avanti!

Tukijat ja yhteistyökumppanit:
Opetus- ja kulttuuriministeriö, Helsingin kaupunki, Taike, SKR, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Svenska kulturfonden

Kaikki festivaalin konsertit suunnitellaan ajantasaiset yleisörajoitukset ja muut turvajärjestelyt huomioiden.

Linkki järjestäjän sivulle »

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • ti 9.2.2021 18:00

  • Kesto: 45 min

 • Järjestäjä:

  AVANTI!

 • Liput:

  Tapahtuma on maksuton