Helsinki Polytopes: MACHINA EX NATURAE

Tapahtuman esittely

Helsingin Keskuspuiston kupeessa olevan Metsämäen sillan alla on katedraalimainen tila, joka on normaalisti autio. Helsinki Polytopes ottaa akustisesti vaikuttavan kaupunkitilan haltuun: Tuuli Kanerva, Teemu Mastovaara ja Leo Lindroos ovat luoneet MACHINA EX NATURAE -ääniteoksen, joka täyttää sillanaluksen elämällä. Teos kuroo sillan pohjois- ja eteläpuolelle jäävät metsät yhteen ja rakentaa niiden välille äänisillan – yhtenäisenä jatkuvan henkisen tilan. Teos toimii itsessään kuin metsä sen ympärillä: se on oma ekosysteeminsä, joka reagoi tilassa tapahtuviin liikkeisiin. Lataa teoksen kartta tästä.

Teos on osa Helsinki Polytopes -teossarjaa, jonka ovat toteuttaneet Korvat auki -nykymusiikkiyhdistys ja New Academy -arkkitehtuurikoulutusohjelma Musica nova Helsinki -festivaalille. Teossarjaan kuuluu neljä teosta, joista kolme esitetään Musica novassa ja viimeinen kesällä 2021. Helsinki Polytopes -teossarjan tavoitteena on etsiä arkkitehtuurin ja musiikin yhtymäkohtia ja säveltäjien ja arkkitehtien yhteistyön uusia muotoja.

Tukijat ja yhteistyökumppanit: Tukijoina Taiteen Edistämiskeskus ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto, yhteistyössä Musica nova Helsinki, toteuttajana Korvat auki ja New Academy 

Muuta: Teoksen luokse saavutaan kävellen, mutta muuten tila on esteetön.

Kaikki festivaalin konsertit suunnitellaan ajantasaiset yleisörajoitukset ja muut turvajärjestelyt huomioiden.

Linkki järjestäjän nettisivuille: Korvat auki -nykymusiikkiyhdistys, New Academy

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • la 6.2.2021 13:00–16:00

  • su 7.2.2021 13:00–16:00

 • Järjestäjä:

  Korvat auki, New Academy, Musica nova Helsinki

 • Osoite:

  Metsämäentien sillan alikulku, Keskuspuisto

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.

 • Liput:

  Tapahtuma on maksuton