Peruttu: Kinokonsertti South

Tapahtuman esittely

Tämä tapahtuma on peruttu koronavirustilanteen vuoksi. Ticketmaster on yhteydessä lipun ostaneisiin mahdollisimman pian lipun hinnan palauttamiseksi.

Musica nova Helsingin, DocPointin ja Savoy-teatterin yhteistyössä järjestämä kinokonsertti vie katsojan matkalle Antarktikselle aikaan ennen ilmaston muuttumista. Frank Hurleyn South-dokumentille (1919) luovat äänimaiseman Nik Void ja Ilpo Väisänen. Live-esiintymisen lisäksi taiteilijat ovat myös säveltäneet kinokonsertin musiikin.

Sir Ernest Shackletonin retkikunnasta tehty dokumentti on vaikuttava taidonnäyte varhaisesta dokumenttielokuvasta. Kokeellisesta elektronisesta musiikistaan tunnettujen Voidin ja Väisäsen musiikki yhdistyy kuviin uskaliaasta matkasta, jonka aikana retkikunnan alus murskautui jättäen heidät selviämään karussa ympäristössä. Hurleyn omistautuneisuutta retken dokumentoinnille kuvaa se, että hän sukelsi pelastamaan filminsä hajoavasta aluksesta.

Rajojen koettelusta kertovaan dokumenttiin yhdistyy hienosti kahden kokeellisen musiikin pioneerin sävellys. Void tunnetaan äänimaailmasta, joka liikkuu ambientin, avantgarden, teknon ja noisen rajoilla. Voidin konventioita rikkova ote on luonnollinen pari Ilpo Väisäselle, toiselle elektronisen kokeellisen musiikin pioneerille. Sooloprojekteistaan ja Pan Sonicista tunnetun taiteilijan äänimaisemat syntyvät usein yksinkertaisilla soittimilla ja tekniikoilla haastaen näin elektronisen musiikin valtavirran.

Kokonaisuutena South on vaikuttava kuvaus uteliaisuudesta, sitkeydestä ja kekseliäisyydestä. Se ylistää komeilla kuvillaan luonnon mittaamatonta voimaa, mutta tekee myös surulliseksi: edes Antarktista ei enää ole sellaisena kuin se näyttäytyi Frank Hurleylle sata vuotta sitten.

Ohjelma:
Kinokonsertti South
Konsertin sävellys ja esitys Nik Void ja Ilpo Väisänen

Muuta: Lippuja ovat myyneet myös DocPoint ja Savoy-teatteri, jotka vastaavat omien lippujensa palautuksesta.

Kartta

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • su 7.2.2021 16:00

  • su 7.2.2021 19:00

 • Järjestäjä:

  Musica nova Helsinki, DocPoint ja Savoy-teatteri

 • Osoite:

  Savoy-teatteri
  Kasarmikatu 46
  00130 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.

 • Liput:

  Peruttu €