Keskustelu: Miten sävellystilaukset syntyvät?

Ilmoittaudu mukaan // Register here:

Teoston ja Musica novan järjestämässä tilaisuudessa keskustellaan siitä, miten nykytaidemusiikin tilaussävellykset syntyvät. Millaisen prosessin kautta kantaesityksiä tilataan ja miten tilaukset rahoitetaan? Mikä on suurten orkesteri-instituutioiden ja pienten vapaan kentän toimijoiden rooli sävellystilauksissa?

Keskustelemassa ovat Radion sinfoniaorkesterin intendentti Tuula Sarotie, Zagros Ensemblen puheenjohtaja ja taiteellinen johtaja Petri Komulainen, muusikko Petri Kumela ja säveltäjä Riikka Talvitie.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Terassilämpiö on Musiikkitalon kahvion yläpuolella. Kahviosta nousee portaat parvelle, jossa Terassilämpiö sijaitsee. Ulkovaatteet voi jättää Musiikkitalon päänaulakkoon maksutta ja ne voivat olla siellä myös konsertin ajan, jos jäät illan konserttiin.

//

Organised by Teosto and Musica nova, this event will focus on how contemporary music compositions are commissioned. What is the process for commissioning premieres and how are they financed? What is the role of large orchestral institutions and small independent ensembles in commissioning compositions?

The panel discussion will include Tuula Sarotie, Director of the Radio Symphony Orchestra, Petri Komulainen, President and Artistic Director of the Zagros Ensemble, musician Petri Kumela and composer Riikka Talvitie as the host.

The event is free of charge.