Musica nova Helsinki kokosi kaupunkiin nykymusiikin kiinnostavimmat virtaukset

1.–10.2. järjestetyn festivaalin kokonaiskäyntimäärä oli liki 12 000. Yleisradion suorien ja nauhoitettujen radio- ja nettilähetysten välityksellä konsertteja seurasi lähes 700 000 kuulijaa ja katselijaa. Festivaalilla koettiin 33 konserttia.

Festivaalilla sai kantaesityksensä kymmenen teosta, joiden lisäksi kuultiin monia Suomen ensiesityksiä niin uusista sävellyksistä kuin nykymusiikin klassikoista. Festivaalille saapui lukuisia kansainvälisiä säveltäjävieraita kuten Jay SchwartzBryce Dessner, Tyondai BraxtonStreingrimur Roholoff, Sam Perkin, José-María Sánchez-Verdú, Sarah Nemtsov, Daníel Bjarnason ja Liisa Hirsch.

Festivaalin taiteellinen johtaja André de Ridder kokosi toista kertaa kiitetyn, monipuolisen ohjelman, joka jatkoi nykymusiikin, elektronisen musiikin ja kokeellisen popmusiikin rajojen rikkomista. Ohjelmassa tutkittiin myös virtuaalitodellisuuden, videotaiteen ja musiikin yllättäviä yhteyksiä muun muassa festivaalin päättäneessä Nicole Lizeén multimediaalisessa Black Midi-teoksessa sekä virolaisen Ensemble U:n VR-konsertissa. De Ridder suunnittelee myös seuraavan festivaalin ohjelman.

Seuraava Musica nova Helsinki järjestetään helmikuussa 2021. Tarkat päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin.

Kuva: Juuso Westerlund