Tärppejä Musica novan ohjelmaan

Musica nova tarjoaa yli 30 konserttia, esitystä ja installaatiota. Pyysimme vinkkejä ohjelmaan muutamalta nykymusiikin ystävältä, tässä joitain heidän suosikeistaan.

Tuomas Norvio, äänisuunnittelija, säveltäjä ja artisti

Alexander Schubert, defunensemble: Unity Switch, 9.–10.3. Space21, Otaniemi
”Kiinnostaa kovin, koska tämä installaatioteos on kokemuksellinen ja oletettavasti intensiivinen. Teos on myös hyvin henkilökohtainen, sillä siihen osallistutaan kahdestaan muusikon kanssa. Defunensemblen muusikot ja esiintymiset ovat aina mielenkiintoisia ja vahvasti esitettyjä jo lähtökohtaisesti.”

Helsingin kamarikuoro: …küsst es die Zeit auf den Mund, 4.3. Puristamo, Kaapelitehdas
”Itseäni on kiinnostanut ihmisääni ja kuoromusiikki viime vuosina erityisesti nykymusiikkikontekstissa. Ihmisääni on niin kehollinen kokemus parhaimmillaan, että se virtaa suoraan selkärankaan ilman analyysejä. Aina myös suuri ilo kuulla Sami Klemolan uusia teoksia, jossa akustiset äänet ja elektroniikka varmasti lyövät toisiaan sopivasti kämmenille.”

Band of Weeds: Uusi Pangaia – lajienvälinen kantaatti, 11.3. Hietsun paviljonki
”On aina hienoa ja ajatuksia avaavaa, kun kasveille, luonnolle on annettu ääni, joka muistuttaa hiljaisemmasta eritahtisesta (äänellisestäkin) elämästä ympärillämme. Mielenkiintoisia äänimaailmoja ja äänen dramaturgiaa odottaen!”

Juhana Vartiainen, Helsingin pormestari

Zagros Ensemble: 30-vuotisjuhlakonsertti, 12.3. Olaus Petrin kirkko
”Musica nova Helsinki on taas alkanut, sehän on loistelias nykymusiikin juhla. Esimerkiksi päätöspäivän konsertti 12.3. saa veden kielelle. Zagros-yhtyettä olen seurannut vuosien ajan, aina se on tarjonnut valtavaa taitoa ja valtavia elämyksiä.”

Juhani Bonsdorff, toimitusjohtaja 

Klangforum Wien & NYKY Ensemble, 9.3. Konserttisali, R-talo
”Mahdollisuus kuulla Helsingissä samalla maineikasta Klangforum Wieniä livenä että Helmut Lachenmannin ison kokoonpanon mainio Concertini-kappale.”

Uusinta Ensemble: Honeymoons & Bad Dreams, 11.3. Paavo-sali, Musiikkitalo
”Erinomaisia teoksia sarjassa tehneen Sebastian Hillin uusi kantaesitys on aina kiinnostavaa!”

Kuva: Maarit Kytöharju