Info

Musica nova Helsinki on Suomen suurin ja yksi Euroopan merkittävimmistä nykymusiikin tapahtumista. Joka toinen vuosi järjestettävä tapahtuma perustettiin vuonna 1981 nimellä Helsinki Biennale. Musica nova esittelee suomalaiselle yleisölle kiinnostavinta uutta musiikkia, ottaa kantaa ajankohtaisiin ilmiöihin sekä pyrkii löytämään siltoja nykymusiikin ja muiden taidelajien välille.

Festivaalin pääjärjestäjinä toimivat Helsingin juhlaviikot, Helsingin kaupunginorkesteri, Tapiola Sinfonietta, Suomen kansallisooppera ja -baletti, Yleisradio (Radion sinfoniaorkesteri) ja Suomen Säveltäjät.

Musica nova Helsinki -festivaalin taustaorganisaationa toimii Helsingin kaupungin perustama Helsingin tapahtumasäätiö.

Musica nova Helsinki -festivaalia vietetään 1.–12.3.2023 uuden taiteellisen johtajan Tuuli Lindebergin johdolla.

Liput

Festivaalin liput ovat myynnissä Lippu.fi:ssä, osoitteessa lippu.fi, Ticketmasterissa, osoitteessa ticketmaster.fi sekä osassa tapahtumista myös tapahtumapaikkojen omissa lipunmyyntikanavissa. Katso esityskohtaiset lippulinkit täältä. Lippuja on myynnissä myös tapahtumapaikkojen ovella, jos tapahtuma ei ole loppuunmyyty ennakkoon.

Vastuullisuus

Helsingin tapahtumasäätiö on vastuullinen tapahtumajärjestäjä. Säätiö on sitoutunut noudattamaan vastuullisia menettelytapoja kaikessa toiminnassaan aina tapahtumatuottamisen käytännöistä ohjelmasisältöihin ja tapahtumaviestintään.

Esteettömyys

Suurin osa festivaalin tapahtumapaikoista on esteettömiä. Alla tapahtumapaikkakohtaiset lisätiedot esteettömyydestä: 


Kuva: Maarit Kytöharju