Info
Musica nova Helsinki on Suomen suurin ja yksi Euroopan merkittävimmistä nykymusiikin tapahtumista. Joka toinen vuosi järjestettävä tapahtuma perustettiin vuonna 1981 nimellä Helsinki Biennale. Musica nova esittelee suomalaiselle yleisölle kiinnostavinta uutta musiikkia, ottaa kantaa ajankohtaisiin ilmiöihin sekä pyrkii löytämään siltoja nykymusiikin ja muiden taidelajien välille.
Festivaalin pääjärjestäjinä toimivat Helsingin juhlaviikot, Helsingin kaupunginorkesteri, Tapiola Sinfonietta, Suomen kansallisooppera ja -baletti, Yleisradio (Radion sinfoniaorkesteri) ja Suomen Säveltäjät.
Musica nova Helsinki -festivaalin taustaorganisaationa toimii Helsingin kaupungin perustama Helsingin tapahtumasäätiö.
Musica nova Helsinki -festivaalia vietetään seuraavan kerran 5.–15.2.2025 taiteellisen johtajan Tuuli Lindebergin johdolla.
Vastuullisuus
Helsingin tapahtumasäätiö on vastuullinen tapahtumajärjestäjä. Säätiö on sitoutunut noudattamaan vastuullisia menettelytapoja kaikessa toiminnassaan aina tapahtumatuottamisen käytännöistä ohjelmasisältöihin ja tapahtumaviestintään.
Lue lisää Musica novan vastuullisuudesta täällä.
Esteettömyys
Suurin osa festivaalin tapahtumapaikoista on esteettömiä. Alla tapahtumapaikkakohtaiset tiedot esteettömyydestä, tarkemmat lisätiedot tapahtumapaikkojen omilla sivuilla:
Balderin sali
Tila on esteellinen, ja konserttisaliin pääsee vain rappusia pitkin. Paikalla on vahtimestari, joka voi olla avuksi (puh +358 40 583 9266).
Cinema Orion
Tällä hetkellä Cinema Orion ei ole valitettavasti esteetön. Teatterin 2 pyörätuolipaikkaa sijaitsevat salin parvella, jonne käynti tapahtuu Eerikinkadun puolelta talonyhtiön porraskäytävän kautta kahta ramppia pitkin. Aulan puolella sijaitseviin wc-tiloihin ei ole esteetöntä käyntiä.
G Livelab
G Livelabin ovella on luiska pyörätuolille. Klubilta löytyy invavessa sekä hissi alas vessoille. Pyörätuolilla pääsee lähelle lavaa ja näkee keikan loistavasti. Avustajat pääsevät keikoille ilmaiseksi.
Espoon kulttuurikeskus, Tapiolasali
Kulttuurikeskuksen pääsisäänkäynti on esteetön, ja pääsisäänkäynnin edustalla on kaksi invapaikkaa. Tapiolasalissa on nouseva katsomo, jonka yläosassa rivillä 21 on kaksi pyörätuolipaikkaa. Paikoille pääsee Tapiolasalin naulakoiden vieressä sijaitsevalla hissillä. Tapiolasalissa ja Louhisalissa sekä aulatiloissa on käytössä induktiosilmukat. Kulttuurikeskuksen tiloissa on esteettömiä wc-tiloja.
Helsingin Konservatorio
Konservatorioon ja lipunmyyntiin on esteetön kulku kaikista sisäänkäynneistä. Konserttisalissa on kaksi pyörätuolipaikkaa ensimmäisellä parvella, jonne siirtyminen on mahdollista hissillä suoraan aulasta. Konservatoriossa on esteetön WC. Vahtimestari avustaa tarvittaessa, ja hänelle voi ennakolta ilmoittaa tulostaan, p. 09 58605822 tai gsm 050 324 6804.
Hietsun paviljonki
Tila on esteetön. Talon edessä yksi invaparkkipaikka, sisääntulossa ei rappusia. Yksi inva-wc.
Musiikkitalo
Musiikkitalon kaikissa saleissa on pyörätuolipaikkoja ja esteettömiä istumapaikkoja. Musiikkitalon kaikissa kerroksissa on esteettömiä WC-tiloja. Konserttisalissa on kiinteät induktiot permannon katsomoissa C, S, N ja T. Muihin katsomoihin ja kaikkiin muihin saleihin saat henkilökohtaisen induktiosilmukan lainaksi Musiikkitalon info-pisteeltä.
Ritarihuone
Konserttisaliin on pääsy hissillä Ritarikadun sisäänkäynnin puolelta. Ritarihuoneen historiallinen rakennus ei kuitenkaan kaikilta osin vastaa tämän päivän esteettömyysstandardeja.
Tanssin talo, Pannuhalli
Tanssin talon katsomoiden ensimmäinen rivi on kokonaisuudessaan esteetön. Esteetön WC sijaitsee Tanssin talon aulassa.
Temppeliaukion kirkko
Kirkkoon on esteetön kulku katutasosta. Ainoastaan parvelle ainoa kulku on portaita pitkin. Induktiosilmukka ja inva-WC.
Tuomiokirkko
Pysäköintitasanne kirkon pääoven edustalla (Unioninkatu 29), kulku liuskaa pitkin Kirkkokadulta. Liuskalla on puomi, joka on ylhäällä kirkkotilaisuuksien aikana, suntio ohjaa puomin käyttöä. Liikuntaesteisen käynti kirkkoon kryptan kautta. Esteetön kulku sekä kirkkosaliin että kryptaan osoitteesta Kirkkokatu 18. Vahtimestari avaa oven ja auttaa hissin käytössä. Rakennuksessa on muutama helposti ylitettävä kynnys. Inva-WC kryptassa. Induktiosilmukka.
Olaus Petrin kirkko
Tila on esteetön liikkumisen suhteen. Inva-wc, johon esteetön kulku kirkosta.
R-talon Konserttisali
Rakennukseen pääsee kulkemaan pääsisäänkäynnin (Pohjoinen Rautatiekatu) kautta esteettömästi talon aukioloaikoina. Konserttisaliin pääsee kulkemaan esteettömästi hissillä. Salissa on pyörätuolipaikka.
Kuva: Maarit Kytöharju