Denis & Katya

Kuva: Emma Suominen / Suomen kansallisooppera

Tapahtuman esittely

Palkittu nykyooppera saa ensiesityksensä Suomessa. Denis & Katya kertoo teini-ikäisen parin hätkähdyttävän tositarinan. Traagisesti etenevät tapahtumat saavat pohtimaan, kuinka kerromme tarinoita ja millä tavoin ne saattavat värittyä internetissä.

Vaikuttava teos kantaesitettiin Philadelphian oopperassa syksyllä 2019, ja se on saanut sen jälkeen useita menestyksekkäitä ensi-iltoja ympäri maailman. Teos voitti Fedora Generali Prize for Opera -palkinnon vuonna 2019 ja Ivor Novello Award -palkinnon 2020.

Marraskuussa 2016 Denis Murayov ja Katya Vlasova aloittivat Periscope-verkkosivustolla suoratoiston, joka todisti teini-ikäisen pariskunnan viimeisten päivien karua kohtaloa. Tuntien edetessä Denis ja Katya jatkoivat suoratoistoa, online-katsojien määrä jatkoi kasvuaan ja spekulaatiot internetissä kävivät hurjemmiksi. Oopperan päärooleissa esiintyvät Ville Rusanen ja Mari Palo, ja se esitetään suomeksi.

Suosittelemme oopperaa yli 14-vuotiaille katsojille.

“Brittiläinen säveltäjä Philip Venables ja yhdysvaltalainen libretisti Ted Huffman ovat luoneet ainutlaatuisen teoksen, joka on dramaturgisesti huikea”, kertoo teoksen ohjaaja ja suomentaja Johanna Freundlich. “Se kysyy kiperiäkin kysymyksiä meistä: Mitä ruokimme katseellamme, missä menee voyerismin raja? Miten nähdä toinen ihminen ajoissa? Rankoista teemoistaa huolimatta teoksessa on kuitenkin hienolla tavalla dokumentaristista toteavuutta ja se kunnioittaa henkilöidensä integriteettiä.”

Musiikki: Philip Venables
Libretto: Ted Huffmann
Libreton suomennos, ohjaus: Johanna Freundlich
Valaistus ja videosuunnittelu: Janne Teivainen
Solistit: Mari Palo, Ville Rusanen

Kieli: suomi (ei tekstitystä)

Verkkolähetys:

Katso ooppera suorana lähetyksenä verkossa perjantaina 10.3.2023 klo 19.15 alkaen »

Keskustelu:

Ke 8.3. klo 18–19 Alminsalin lämpiössä keskustelutilaisuus Denis & Katyan säveltäjän Philip Venablesin, ohjaaja Johanna Freundlichin ja Musica nova Helsinki -festivaalin taiteellisen johtajan Tuuli Lindebergin kanssa.

Kartta

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • ke 8.3.2023 19:30

  • pe 10.3.2023 19:30

  • la 11.3.2023 14:30

  • Kesto: 1h 5min

 • Järjestäjä:

  Suomen kansallisooppera & Taite ry

 • Osoite:

  Suomen kansallisooppera, Alminsali
  Helsinginkatu 58
  00250 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.

  Tapahtumassa ei ole esteetöntä WC:tä.

 • Liput:

  42 € (Suomen kansallisooppera)

  Osta liput

Sinua saattaa kiinnostaa