Alexander Schubert, defunensemble: Unity Switch

Introduktion till evenemang

Unity Switch är en engagerande installation som inbjuder publiken att betrakta världen genom olika människors ögon. Med hjälp av VR-glasögon och kameror överförs syn- och hörselintryck från person till person. De kontinuerliga perspektivbytena utforskar och ifrågasätter kroppslighet, kroppsuppfattning, virtuellt avstånd och digitala känslor. Verket ger rum för utforskning och en personlig upplevelse för besökaren. Upplevelsen omfattar ett brett spektrum av associationer: empati, kontroll, samarbete, isolering, virtualitet och sensorisk överbelastning. Verket är en stark sensorisk upplevelse, men besökaren kan själv utforska situationen och vara med om en personlig känsloupplevelse.

Obs: Var vänlig och kom minst 10 minuter före angiven tid.Verket är en mycket uppslukande upplevelse. Man sitter i ett rum tillsammans med en musiker och bär både videoglasögon och hörlurar. Verket innehåller blinkande ljus och ett intensivt ljudlandskap. Verket rekommenderas inte för personer med epilepsi eller högkänslighet. Tydliga och enkla instruktioner ges på engelska under föreställningen.

Verket beställdes av festivalen Musiikin aika och Defunensemble och hade premiär på festivalen Musiikin aika 2019 i Viitasaari.

defunensemble:
Markus Hohti
Emil Holmström
Hanna Kinnunen
Sami Klemola
Timo Kurkikangas
Anders Pohjola
Martti Anttila

Program:

Alexander Schubert: Unity Switch

I samarbete med:

Aalto-universitetet

Med stöd av:

Karta

Information om evenemang

 • Tid:

  • tor 9.3.2023 14:00–21:00

  • fre 10.3.2023 14:00–21:00

  • Längd: 30 min

 • Arrangör:

  Musica nova Helsinki

 • Adress:

  Unity Switch
  Vuorimiehentie 2a
  02150 Espoo

 • Biljetter:

  15 / 10 € (Lippu.fi)

  Köp biljetter

Du kanske är intresserad