Siirry sisältöön

Musica nova Helsinki kiittää

Musica nova Helsinkiä juhlittiin tänä vuonna poikkeuksellisesti pääosin verkossa, televisiossa ja radiossa. Musica novan aikana koettiin 20 konserttia ja tapahtumaa, joita seurasi festivaalin viimeiseen päivään mennessä noin 31 000 katsojaa ja arviolta 200 000 radion kuulijaa. Suurin osa konserteista on nähtävissä verkkotallenteina myös festivaaliperiodin jälkeen. Myös konserttien radiointeja on yhä luvassa Ylen kanavilla.

Musica novan ohjelmassa kuultiin paljon vuoden residenssisäveltäjien Lisa Streichin ja Simon Steen-Andersenin sekä festivaalin Polytopia-teeman innoittajana toimineen Iannis Xenakisin musiikkia. Festivaalin kohokohtiin kuuluivat muun muassa lukuisat kantaesitykset kuten Simon Steen-Andersenin Keskustakirjasto Oodissa soinut Run Time Error in Oodi feat. defunensemble, Radion sinfoniaorkesterin konsertissa kuullut Roope Mäenpään Jamais vu ja Maija Hynnisen Incandescense sekä Lauri Supposen Hietsu is Happening -tapahtumassa esitetty Tromba Marina.

Juuri päättynyt Musica nova oli viimeinen taiteellisena johtajana vuodesta 2017 toimineen André de Ridderin suunnittelema ohjelmakokonaisuus. Seuraavaa Musica nova Helsinki -festivaalia vietetään alkuvuodesta 2023 uuden taiteellisen johtajan Tuuli Lindebergin johdolla.

Katso striimilinkit ja tulevat radioinnit >>
Vastaa festivaalin kävijäkyselyyn >>