Musica nova Helsinki tackar

Årets Musica nova Helsinki ordnades undantagsvis främst på nätet, i tv och i radio. Musica nova omfattade 20 konserter och evenemang med cirka 32 000 tittare och uppskattningsvis 300 000 radiolyssnare. Inspelningar av de flesta konserterna kan ses på nätet även efter festivalperioden. Också Yles kanaler utlovar radiosändningar av konserterna.

Musica novas program innehöll många verk av residenskompositörerna Lisa Streich och Simon Steen-Andersen samt Iannis Xenakis, som inspirerat till festivalens tema Polytopia. Till festivalens höjdpunkter hörde de många uruppförandena, som Simon Steen-Andersens Run Time Error in Oodi feat. defunensemble i centrumbiblioteket Ode, Roope Mäenpääs Jamais vu  på konserten med Radions symfoniorkester, Maija Hynninens Incandescense och Lauri Supponens Tromba Marina, som uppfördes på evenemanget Hietsu is Happening.

Den nyss avslutade festivalen var den sista som planerats av André de Ridder, konstnärlig ledare sedan 2017. Nästa Musica nova Helsinki äger rum i början av 2023 med den nya konstnärliga ledaren Tuuli Lindeberg.

Hjälp oss att utveckla festival. Svara på vår besökarenkät >>